Menu

Terug naar overzicht

18/01/2022

Maak kennis met Lies

Lies werkt sinds eind april 2021 bij Lingua Jura.

Als translation project manager staat ze jullie met veel plezier bij om jullie verder te helpen!

Lees hieronder verder om Lies beter te leren kennen.

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben afgestudeerd als Master of Arts in het vertalen (Engels-Italiaans-Nederlands) aan de UGent. Daarna heb ik nog de Specifieke Lerarenopleiding gevolgd en het diploma van Leraar behaald.

Al op vrij jonge leeftijd had ik beslist dat ik 'Italiaans' wilde studeren. Pas in het laatste jaar van het middelbaar ging ik nadenken over wat dat dan concreet inhield “Italiaans studeren”. Welke studierichting moest ik daarvoor kiezen? Na heel grondig denk- en opzoekingswerk kwam ik terecht bij de studierichting Toegepaste Taalkunde, met daarna de afstudeerrichting Master in het vertalen. Die opleiding heeft me bewust gemaakt over “taal” en taal als communicatiemiddel.

Wat deed je in je vorige job?

Ik heb meer dan 4 jaar in de verzekeringssector gewerkt, bij een expertisekantoor gespecialiseerd in elektriciteits- en gebouwschade. Daarbij was ik verantwoordelijk voor het aanmaken van de opdrachten en het verwerken van de binnenkomende mails. Die combinatie zorgde ervoor dat ik een goed overzicht had over de verschillende lopende dossiers, waardoor ik vaak fungeerde als verbindend teamlid tussen de dossierbeheerders en planners.

Hoe ben je bij Lingua Jura terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging op professioneel vlak, die ook meer in lijn lag met mijn studies. Via een korte zoeksessie in Google en een vacature via de website van Indeed kwam ik terecht bij Lingua Jura.

Waarom wou je bij Lingua Jura werken?

Op de website van Lingua Jura zag ik dat het over klein en jong team ging. Aangezien ik lange tijd in een bedrijf had gewerkt waar er een hele nauwe samenwerking was tussen verantwoordelijken en personeel, kon ik me moeilijk inbeelden dat ik in een groot bedrijf zou gaan werken waar ik niet alle collega’s zou kennen.

Tijdens het sollicitatiegesprek kreeg ik dan ook een eerste glimp te zien van de cultuur binnen Lingua Jura: open, maar met een heel groot oog voor kwaliteit. Ik wilde heel graag mee helpen de kwalitatieve service waar Lingua Jura voor staat te garanderen en eventueel verder te helpen uitbouwen.



© 2024 Lingua Jura (*) ‧ BE 0475.815.583 ‧ RPR Gent, afdeling Kortrijk ‧ Leeuwkestraat 1 bus 01 ‧ 8790 Waregem
(*) Lingua Jura is een geregistreerd merk en een handelsnaam van Empress Development BV
+32 (0)56 60 64 68legal@linguajura.beAlgemene voorwaardenPrivacybeleidGebruiksvoorwaardenSitemap Quoted: Websites met méér