Menu

Terug naar overzicht

01/03/2019

Nieuwe vennootschapswetgeving net zo eenvoudig als een bootje vouwen in de origamikunst?

Het is zover; het Federale Parlement keurde op 28 februari 2019 de nieuwe vennootschapswetgeving goed. Vereenvoudiging is een belangrijk uitgangspunt.

Een bootje vouwen is een eenvoudig model in de origamikunst; ook in de diverse vennootschapsvormen heeft men het aantal vouwen herwerkt en is men tot 4 grote vormen gekomen t.o.v. vroeger 17.

  • De besloten vennootschap (bv): de vroegere bvba, vooral interessant voor kmo’s;

  • De coöperatieve vennootschap (cv): voor minstens drie aandeelhouders en enkel in het kader van een coöperatieve samenwerking;

  • De naamloze vennootschap (nv): vooral voor grote bedrijven (startkapitaal: 61.500 euro);

  • De maatschap met als subcategorie de vennootschap onder firma (vof) en de commanditaire vennootschap (commv).

De Wet treedt in werking op 1 mei 2019. Voor bestaande vennootschappen, verenigingen en stichtingen die al bestaan voor 1 mei 2019, is het Wetboek van vennootschappen en verenigingen voor het eerst van toepassing op 1 januari 2020. In ieder geval moeten de statuten uiterlijk op 1 januari 2024 met de bepalingen van hetzelfde Wetboek in overeenstemming worden gebracht.

Er zullen hierdoor her en der veel infosessies volgen zodat u zult vernemen wat er u eventueel te doen staat om uw vennootschap verder in orde te stellen.

Eenmaal u juist geïnformeerd bent; kan Lingua Jura u bijstaan bij de nodige juridische vertalingen omtrent deze hervormingen in uw vennootschap.

EENVOUD is hier ook het uitgangspunt van Lingua Jura | Legal Translations. Stuur uw document(en) door per e-mail naar legal@linguajura.be met de gewenste doeltaal en wij bezorgen u een kostenraming en timing.

#NieuweVennootschapswetgeving #LegalTranslations #Vereenvoudiging #AllWeTranslateIsLegal #Waregem #LinguaJura10© 2019 Lingua Jura (*) ‧ BE 0475.815.583 ‧ RPR Gent, afdeling Kortrijk ‧ Leeuwkestraat 1 bus 01 ‧ 8790 Waregem
(*) Lingua Jura is een geregistreerd merk en een handelsnaam van Empress Development BVBA
+32 (0)56 60 64 68legal@linguajura.bealgemene voorwaardenprivacybeleidgebruiksvoorwaardensitemap Quoted: Websites met méér