Menu

Terug naar overzicht

31/10/2019

Halloween: Je kledij binnenstebuiten dragen en achteruitlopen, of toch maar die pompoen uithollen?

Vandaag is het weer zo ver, 31 oktober en dan vindt All Hallows Eve plaats (of beter gekend als Halloween). Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Maar de laatste jaren wint het feest ook in onze contreien aan populariteit.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen aan bij huizen in de buurt die versierd zijn en roepen “trick or treat” (“snoep of ik schiet”).

Wist je dat er heel wat geschiedenis achter deze dag schuilgaat?

De (Ierse) Kelten startten deze traditie ruim 6000 jaar geleden door het herdenken van de doden. Zij geloofden dat alle doden die avond een lichaam uitkozen waarin ze gedurende de komende 12 maanden zouden blijven wonen, tot ze verder in vrede mochten gaan rusten in het hiernamaals.

Ze maakten hun huizen zo onaantrekkelijk en koud mogelijk en verkleedden zich zo weerzinwekkend mogelijk (als demonen, heksen, boosaardige wezens) om de dwalende geesten af te schrikken.

Verder wordt er beweerd dat wanneer je je kleren binnenstebuiten draagt op Halloween en je achteruitloopt, je een heks zult tegenkomen. En als een vleermuis 3 keer vliegend rond je huis wordt gezien, zal er spoedig iemand sterven. Als de vleermuis in je huis rond vliegt, dan is je huis ‘haunted’ en hebben de geesten de vleermuis in je huis binnen gelaten. Wanneer je pompoenen uitholt en deze voor je huis plaatst, jaag je de kwade geesten weg.

Wat tot de echte geschiedenis behoort of eerder bijgeloof is, laten wij in het midden.

Waar wij bij Lingua Jura in geloven, zijn juridisch correcte vertalingen!

Wens je een offerte te ontvangen voor de juridische vertaling van jouw vertaalproject?

Contacteer ons dan via legal@linguajura.be | +32 (0)56 60 64 68 | https://linguajura.be/nl/.

#LinguaJura #LinguaJura10 #LegalTranslation #AllWeTranslateIsLegal #Halloween #AllHallowsEve #OurGuiltyPleasureWeKickOnDeadlines #Waregem© 2020 Lingua Jura (*) ‧ BE 0475.815.583 ‧ RPR Gent, afdeling Kortrijk ‧ Leeuwkestraat 1 bus 01 ‧ 8790 Waregem
(*) Lingua Jura is een geregistreerd merk en een handelsnaam van Empress Development BV
+32 (0)56 60 64 68legal@linguajura.beAlgemene voorwaardenPrivacybeleidGebruiksvoorwaardenSitemap Quoted: Websites met méér